Szitakötők

A szitakötők (Odonata) a repülő rovarok családjába tartoznak, és két alcsaládja van: a Libellulidae és a Aeshnidae. A tavakban élő szitakötők közül a leggyakoribb fajok a kék szitakötő (Enallagma cyathigerum) és a zöld szitakötő (Cordulia aenea).

A szitakötők általában kis méretűek, és színes szárnyaik vannak, amelyek lehetnek kék, zöld vagy sárga színűek. A szitakötők teste hosszú és karcsú, és rendelkezik két pár szárnyal. A szitakötők rendelkeznek egy pár lábbal is, amelyeket a víz alatt használnak a mozgáshoz.

A tavakban élő szitakötők általában napos időben aktívak, és a repülés mellett a víz alatt is mozognak. A szitakötők (Odonata) tápláléka általában apró vízi rovarok, mint például lárvák és bogarak. A szitakötők a tavakban aktívan vadásznak, és a víz alatt is mozognak, hogy megtalálják a táplálékukat

A szitakötők reprodukciója általában a tavasszal és az ősszel történik, amikor a szitakötők megpárosodnak és elhelyezik a petéiket. A szitakötők lárvái a víz alatt élnek, és általában 2-3 hónapig fejlődnek, mielőtt kikelnek és átalakulnak a felnőtt szitakötőkké.

Rendezvényhelyszín
a természet ölelésében

– Esküvők
– Céges rendezvények
– Fotózások
– Születésnapi party-k
– Akár több száz fős eseményeknek helyszín
Várunk szeretettel!

Tudtad?

Nálunk faházat is tudsz foglalni!
Érdeklődj telefonon vagy e-mailben.