Békák szerepe a tavakban

A tavakban élő békák fontos szerepet játszanak az élővilág egyensúlyának fenntartásában. Például a békák a tavakban élő plankton és algák jelentős részét fogyasztják el, ami segít megakadályozni az algák túlzott elszaporodását. Emellett a békák is ételforrást jelentenek más állatok számára, mint például a madarak, halak és a nagyobb emlősök.

A békák jelenléte is jó jelzője a tavak ökológiai egészségének. Ha a békák hiányoznak egy tóból, az azt jelentheti, hogy valami nincs rendben az élőhelyükkel, például túl sok mérgező anyag van a vízben, vagy a víz hőmérséklete túl magas.

Az emberek is hasznot húzhatnak a békáktól, például a békafélék húsa és tojása ételforrásként szolgálhatnak. Békahús ízletes, és magas fehérjetartalmú, tojásuk pedig egy nagyon finom étel.

Azt is fontos megemlíteni, hogy a békák populációjának csökkenése számos ok miatt bekövetkezhet, mint például a vízminőség romlása, az élőhelyek eltűnése és az invazív fajok jelenléte. Fontos tehát, hogy támogassuk a békák védelmét, hogy fenntarthatóak maradjanak a tavakban és környezetünkben.

A Cselek Tanya tavaiban is számos béke faj található, elképesztő milyen lármát tudnak csapni egy kellemes nyári estén.

Tudtad?

Nálunk faházat is tudsz foglalni!
Érdeklődj telefonon vagy e-mailben.