Bodorka, őshonos halunk

A Bodorka (Rutilus rutilus) a halfajok közé tartozik, amelyek a pontyfélék családjába tartoznak. A Bodorka a magyar tavakban és folyókban elterjedt halfaj, amelyet gyakran halásznak, horgásznak és fogyasztanak.

A Bodorka teste hosszúkás és lapos, színe vöröses-arany, amely a hátán és a fenéken erősebb, míg a hasán halványabb. A Bodorka könnyen megkülönböztethető a többi pontyfajtól, mivel a hátán és a fenéken rendelkezik kis, fekete foltokkal.

A Bodorka általában 1-2 kg súlyú, de néha elérheti a 4 kg-ot is. A Bodorka általában a tavak és folyók alsóbb régióiban található, ahol a víz hűvösebb és oxigéndúsabb. A Bodorka fő tápláléka a rovarok, a kis rákok és a halikrák.

A Bodorka gyakran a horgászok által kedvelt célpont, mivel könnyen megtalálhatók és jól fogók. A Bodorka horgászatához leggyakrabban a csalihalas módszert használják, de a készséges horgászok számára a feeder és a pergető módszerek is jól beválnak.

A Bodorka a horgászat mellett a fogyasztás szempontjából is értékes halfaj. A Bodorka húsa ízletes, sovány és fehér, ami kiváló alapanyag a halételek elkészítéséhez.

Felelős horgászat esetén és megfelelően tárolva a Bodorka biztonságos és egészséges étel lehet.

Rendezvényhelyszín
a természet ölelésében

– Esküvők
– Céges rendezvények
– Fotózások
– Születésnapi party-k
– Akár több száz fős eseményeknek helyszín
Várunk szeretettel!

Tudtad?

Nálunk faházat is tudsz foglalni!
Érdeklődj telefonon vagy e-mailben.