Garda halról röviden

A Garda (Pelecus cultratus) egy keszegféle, amely Európában elterjedt. Teste hosszú és lapos, színe sötétbarna, amelynek felső részén fehér foltok találhatók. A háta és a oldala fénylő, a hasa pedig világosabb színű. A hossza általában 30-40 cm, de elérheti a 60 cm-t is. A Garda általában vízparti területeken található, mint például folyók, tavak és csatornák. Az ősszel és télen a tómeder mélyebb részeire vonul, de a nyáron a parti zónában marad. Az étrendje főként kis halakból, rákokból és rákfélékből áll, de gyakran eszik rovarokat és növényi részeket is. A Garda az egyik legjobb horgászatot kínáló hal a Magyarországon.

A Garda halnak két fajtája van: a nyugati és a keleti. A nyugati fajta általában kisebb méretű, és elsősorban a Rába és a Duna folyókban található, míg a keleti fajta általában nagyobb méretű, és elsősorban az Alföld tavakban található.

A Garda hal nagyon jó úszóképességgel rendelkezik, és gyakran elérheti a 4-5 km/órás sebességet.

A Garda hal reprodukciója általában május és június között történik, és a nőstények általában 100-200 tojást raknak le. A tojások 2-3 nap alatt kelnek ki, és a fiatal halak elérik a horgászható méretet 1-2 év alatt.

A Garda hal nagyon népszerű a horgászok körében, mivel jól reagál a víz alatti csalikra és a horgászbotokra. A Garda hal horgászatát általában március és november között lehet végezni, és a legjobb eredményt általában a tavak és a folyók nyári hónapjaiban érheti el.

A Garda hal egy kiváló ízű és egészséges hal, amely sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint például omega-3 zsírsavakat, kalciumot, vasat és foszfort. A Garda húsa színtelen és roppanós, ami nagyon kedvelt a horgászok és a gasztronómiai szakemberek körében.

Rendezvényhelyszín
a természet ölelésében

– Esküvők
– Céges rendezvények
– Fotózások
– Születésnapi party-k
– Akár több száz fős eseményeknek helyszín
Várunk szeretettel!

Tudtad?

Nálunk faházat is tudsz foglalni!
Érdeklődj telefonon vagy e-mailben.